Colombiaanse koffie, een van onze heerlijkste blends

  • 0

Colombiaanse koffie, een van onze heerlijkste blends

 

Colombiaanse koffie, een van onze heerlijkste blends

Colombia is misschien wel het bekendste koffieland op Brazilië na. Colombia telt een aantal grote estates, maar vooral veel kleine. Ruim 90% van de boeren heeft minder dan drie hectare. Maar met ruim 500.000 koffieboeren komt dat toch neer op zo’n 800.000 hectare koffiestruiken!

Finca El Jardin

Één van die kleinschalige boeren is Don Hoyos. Op onze reis door Colombia rijden we, met het hart in onze keel, via een smal paadje, vlak langs een denderende waterval, al glibberend en glijdend omhoog richting zijn finca.

Veilig boven aangekomen wanen we ons in een oase van rust. Om je heen de koffiestuiken met op de achtergrond de bergruggen. En wat een mooie blauwe lucht. We komen weer uit onze droom als de rust wordt verstoord door een groep van 20 papagaaien die zich nestelen in een boom rechts van ons. Don Hoyos zien we in de verte. We lopen naar hem toe en schudden vriendelijk elkaars hand.

Deze kleine man straalt echt rust uit. Gekleed met laarzen en een petje op verwelkomt hij ons op Finca El Jardin. Hij nodigt ons uit voor een kop koffie en wat broodjes en begint te vertellen. Don Hoyos is de president van de associatie Murella des Maisso die uit 13 leden bestaat. Sinds 7 jaar is hij lid en het bevalt hem goed, echte passie voor het verbouwen van koffiestruiken en vooral ook voor het land heeft deze associatie. Koffie verbouwen doet zijn familie al verschillende generaties.

Op de 2,5 hectare van zijn finca verbouwd hij koffie en ook wat rietsuiker. De varieteiten die hij gebruikt zijn Colombia en Caturra, want hier op een hoogte van 1730 meter schiet Castillo alleen de hoogte in en geeft heel weinig bessen. Ondertussen nemen we een slok koffie en we zijn onder de indruk over de geweldige smaak. Weinig rins en een fantastische smaak van karamel, chocolade en iets nootig.


 
Probeer en overtuig jezelf van deze heerlijke smaak koffie, uiteraard bereid in een Jura koffiebonen machine. My Favorite Coffee kunt u bereiken op nummer 035 5822035 of stuurt u ons een e-mail info@myfavoritecoffee.nl 

 


Leave a Reply

Enjoy your moment – My Favorite Coffee!

My Favorite coffee is ontstaan uit passie voor een heerlijk kop koffie, espresso of cappuccino.

Echt een koffie voor de liefhebber, samengesteld uit de beste bonen op een duurzame manier verbouwd.

De door ons geselecteerde brandmeesters melangeren en branden de mooiste bonen op de juiste kleur.
Het proces van ‘slow roasting’ zorgt dat de smaak en aroma van de boon optimaal wordt behouden.

Onze koffiebonen worden gebrand om van te genieten!