Koffiebonen

Soorten koffiebonen

De door ons zorgvuldig geselecteerde  branderijen produceren meer dan 75 soorten koffie, de koffiebonen komen uit alle werelddelen rondom de evenaar. De branderijen werken met koffiebonen van single origine’s tot en met top kwaliteit robusta en arabica bonen. Tevens zijn er diverse keurmerken koffie mogelijk zoals Fair Trade, Max Havelaar, Rainforest Alliance, UTC of Bio Certified.

Koffie keurmerken

     

 

myfavoritecoffee-koffiebonen-3

My Favorite Coffee laat meerdere koffiesoorten branden, elk soort heeft zijn eigen wikkel en staat voor een speciaal soort koffie, je herkent de verschillende wikkels aan de kleur van de verpakking altijd voorzien van ons logo. Onze hardlopers zijn:

Zwarte wikkel

Heerlijk zoet aroma en fluweelzacht van smaak. De chocolade en karamel voeren de boventoon, aangevuld met een hint van citrus en rood fruit en een verleidelijk vleugje jasmijn. Prachtig in balans door een subtiel bittertje en de smaak van toast in de afdronk.

Land van herkomst: Afrika, Brazilië en Indonesië.

 

Witte wikkel

De Brasil Santos is de basis en zorgt voor een volle ronde zoete smaak. De melange is verder opgebouwd uit uitsluitend Midden-en Zuid-Amerikaanse koffiebonen, die ervoor zorgen dat de melange een mooie volle body heeft, maar toch een milde smaak met mooi tonen van steen-vruchten en romige chocolade. Het rijke, fruitig zoete aroma dankt deze espresso onder andere aan de toevoeging van Colombia’s.

Land van herkomst: Guatemala, Brazilië en Afrika

 

Gouden wikkel

Deze arabica bonen worden donkerbruin gebrand en krijgen hierdoor een iets glanzender uiterlijk en geven een krachtige volle smaak met een prachtige donkere tonen aan de cappucinno of espresso door.

Land van herkomst: Colombia, Brazilië en Guatemala

 


Enjoy your moment – My Favorite Coffee!

My Favorite coffee is ontstaan uit passie voor een heerlijk kop koffie, espresso of cappuccino.

Echt een koffie voor de liefhebber, samengesteld uit de beste bonen op een duurzame manier verbouwd.

De door ons geselecteerde brandmeesters melangeren en branden de mooiste bonen op de juiste kleur.
Het proces van ‘slow roasting’ zorgt dat de smaak en aroma van de boon optimaal wordt behouden.

Onze koffiebonen worden gebrand om van te genieten!