Koffiebonen vers gebrand in Laren, Blaricum, Hilversum, Bussum, Naarden, Baarn, Bilthoven, Amersfoort of in Soest, My Favorite Coffee brandt wekelijks de beste kwaliteit koffiebonen

  • 0

Koffiebonen vers gebrand in Laren, Blaricum, Hilversum, Bussum, Naarden, Baarn, Bilthoven, Amersfoort of in Soest, My Favorite Coffee brandt wekelijks de beste kwaliteit koffiebonen

Koffiebonen vers gebrand kopen in Laren, Blaricum, Hilversum, Bussum, Naarden, Baarn, Bilthoven, Amsterdam, Amersfoort en Soest, My Favorite Coffee brandt wekelijks de beste kwaliteit arabica koffiebonen.

Rond de evenaar en op hoogte boven de 600 meter, zijn de plekken waar de arabica struiken, eigenlijk bomen die op een bepaalde hoogte worden gesnoeid, het best kunnen groeien. De koffiestruik geeft in haar vierde soms zelfs vijfde jaar pas de eerste oogst koffiebessen. 

If you love coffee, My Favourite Coffee, onze meesters branden coffee voor onze relaties in Laren, Blaricum, Hilversum, Bussum, Naarden, Baarn, Bilthoven, Amsterdam, Amersfoort en Soest.

Eens per jaar ontwikkelen de planten bloesem, waaruit de besjes ontstaan. Als de bessen rijp zijn worden ze geplukt. Door de rijping ontwikkelen de suikers in de bessen zich optimaal. Deze suikers worden van het vruchtvlees aan de pitten doorgegeven. 

Omdat je alleen de rijpe bessen gebruikt, moet de bessen vaak met de hand worden geplukt. Doordat het terrein waar koffie groeit vaak steil en moeilijker toegankelijk is, is het met de hand plukken ook de enige mogelijkheid. 

Daarna worden ze verwerkt, dit kan op verschillende manieren. 

Allereerst de natte manier, de zogenaamde gewassen koffie. Hierbij wordt het vruchtvlees van de pit verwijderd en het resterende laagje er na een fermentatieperiode vanaf gewassen.

De tweede mogelijkheid van verwerking, dan wordt de koffiebes met vruchtvlees en al te drogen wordt gelegd, dit heet de droge of ongewassen methode. Hier worden door het fermenteren van het vruchtvlees smaken afgegeven aan de koffiebonen die vaak doen denken aan gedroogd fruit, maar ook de smaak van fermentatie kan duidelijk naar voren komen. Deze methode is een stuk risicovoller, omdat de lijn tussen fermentatie fragiel is en een regenbuitje al roet in het eten kan gooien.

Traditioneel wordt deze methode gebruikt voor de mindere kwaliteiten, maar er zijn tegenwoordig steeds meer boeren die juist hun topbonen verwerken op deze manier. Er wordt dan wel veel aandacht besteed aan het controleren, doorluchten en selecteren van de koffie.

Er bestaat ook een tussenvorm, waarbij wel het vruchtvlees, maar niet het vlies, het ‘zoete’ slijm van de bonen wordt verwijderd. Dit noem je semi-wassen van de koffiebonen. 

Het drogen vindt in Centraal-Amerika en Brazilië vaak plaats op patio’s. Dit zijn de stenen vloeren waar de koffie in de zon wordt uitgespreid en regelmatig gedraaid. 

In Afrika wordt bij de betere koffies vaak gebruik gemaakt van droogbedden waar de lucht ook onder de koffie door kan doorwaaien. Dit zorgt voor een meer evenwichtige droging. 

Deze techniek heeft veel voordelen waardoor de methode ook in andere landen wordt overgenomen. Er zijn ook mechanische droogtrommels waarbij het drogen gecontroleerd kan gebeuren. Makkelijk als het klimaat het drogen in de zon niet toelaat.

Als laatste wordt mechanisch of handmatig worden alle niet goed uitziende bonen eruit gehaald. De uiteindelijke koffieboon ligt vervolgens nog steeds in het hoornvlies te wachten op de verscheping. Vlak daarvoor gaan de koffiebonen door de droogmolenwaarbij het vlies van de koffiebonen worden verwijderd.


Leave a Reply

Enjoy your moment – My Favorite Coffee!

My Favorite coffee is ontstaan uit passie voor een heerlijk kop koffie, espresso of cappuccino.

Echt een koffie voor de liefhebber, samengesteld uit de beste bonen op een duurzame manier verbouwd.

De door ons geselecteerde brandmeesters melangeren en branden de mooiste bonen op de juiste kleur.
Het proces van ‘slow roasting’ zorgt dat de smaak en aroma van de boon optimaal wordt behouden.

Onze koffiebonen worden gebrand om van te genieten!