Zelf koffie branden in een koekenpan, ‘My Favorite Coffee’ !

  • 0

Zelf koffie branden in een koekenpan, ‘My Favorite Coffee’ !

Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn ongebrande oftewel groene bonen en een koekenpan. Koffiebranden vereist natuurlijk veel kennis en ervaring maar het is leuk om zelf eens te proberen.

Goede koffie krijg je door goed op de temperatuur te letten bij het branden deze mag niet te hoog worden want anders verbranden de bonen.

Bij het branden is dus de temperatuur doorslaggevend, deze mag niet boven de 180/190 graden Celsius uitkomen anders worden de bonen gebakken en niet gebrand. De temperatuur kun je het beste meten met een bakthermometer.

Je doet dit als volgt: zet de pan op laag vuur en verwarm deze enkele minuten voor. Verdeel vervolgens de bonen gelijkmatig in de pan. Zorg dat je niet te veel bonen in de pan legt, de bonen worden namelijk groter in volume bij het branden.

Zet het vuur in de middelste stand. Na een paar minuten veranderen de bonen van kleur en komt de geur vrij. Zorg dat de bonen voortdurend in beweging zijn. De bonen zullen knappen waardoor de velletjes van de bonen loskomen. Na ongeveer 20 minuten is het branden klaar. Haal de bonen uit de pan, besprenkel ze met een vleugje water, zodat het brandproces stopt, laat de bonen verder afkoelen op een bord en ze zijn klaar voor gebruik.

 


Leave a Reply

Enjoy your moment – My Favorite Coffee!

My Favorite coffee is ontstaan uit passie voor een heerlijk kop koffie, espresso of cappuccino.

Echt een koffie voor de liefhebber, samengesteld uit de beste bonen op een duurzame manier verbouwd.

De door ons geselecteerde brandmeesters melangeren en branden de mooiste bonen op de juiste kleur.
Het proces van ‘slow roasting’ zorgt dat de smaak en aroma van de boon optimaal wordt behouden.

Onze koffiebonen worden gebrand om van te genieten!